Kokkin in tranen na ontvangst prijs: ‘Dacht dat haar carrière door hartkloppingen voorbij was’

Deze week was het een bijzondere dag voor de Nederlandse actrice en regisseur, Maaike Kokkin. Na jaren van hard werken ontving ze de prijs voor Beste Regisseur op het Nederlands Film Festival. Maar wat begon als een dag vol vreugde, eindigde met tranen van geluk.

Kokkin had de afgelopen jaren veel tegenkomen. Na een aantal succesvolle films, begonnen er plotseling hartkloppingen. Deze klachten betekenden dat ze haar carrière even moest onderbreken. Ze werd verwezen naar een arts en kreeg medicijnen voorgeschreven.

Gelukkig ging het steeds beter met haar gezondheid en kon ze weer aan de slag. Ze begon aan haar nieuwste film, die uiteindelijk genomineerd werd voor het Nederlands Film Festival. En toen kwam de grote dag: de uitreiking van de prijs voor Beste Regisseur.

Kokkin was duidelijk emotioneel toen haar naam werd genoemd als winnaar. Ze stond op het podium en kon haar tranen niet meer bedwingen. “Ik dacht dat mijn carrière door mijn hartkloppingen voorbij was”, zei ze. “Ik ben zo dankbaar dat ik deze prijs heb gewonnen en dat ik mijn droom kan blijven volgen.”

Kokkin is een inspiratie voor veel mensen die tegen tegenslagen aanlopen. Haar verhaal laat zien dat je je dromen nooit moet opgeven, ook al lijkt het soms onmogelijk.