Kok wint Koninginnenrit op 500 meter bij NK Afstanden in Leerdam

Op zaterdag 8 februari heeft de Nederlandse schaatser Jan Kok de Koninginnenrit op 500 meter gewonnen tijdens het Nederlands Kampioenschap Afstanden in Leerdam. Het was een spannende race, waarbij Kok uiteindelijk als eerste over de finish kwam.

Kok begon de race sterk en nam al snel een voorsprong. In de tweede ronde verloor hij een klein beetje terrein, maar hij kon deze verliezen goedmaken in de laatste ronde. Uiteindelijk wist hij als eerste de finish te bereiken met een tijd van 35,81 seconden.

De tweede plaats ging naar de Belgische schaatser Bart Swings, die 0,04 seconden achter Kok finishte. De derde plaats was voor de Nederlander Kai Verbij, die 0,20 seconden achter Kok finishte.

Kok was zeer tevreden met zijn prestatie. “Ik ben erg blij dat ik de Koninginnenrit heb gewonnen. Het was een spannende race en ik ben blij dat ik zo goed heb geschaatst”, zei hij na afloop van de race.

Het NK Afstanden in Leerdam was een geslaagd evenement, waar veel schaatsers hun kracht hebben getoond. Jan Kok heeft laten zien dat hij een geweldige schaatser is door de Koninginnenrit te winnen.