Kok eindigt op 500 meter met WB-brons, Leerdam na missers nog net binnen top tien

Op de 500 meter bij het WK Afstanden in Heerenveen heeft Bart Kok een bronzen medaille gewonnen. De Nederlandse schaatser kwam als derde over de finish. De Zweedse schaatser Viktor Hald eindigde als tweede en de Canadese schaatser Laurent Dubreuil won de gouden medaille.

Kok had een goede start en kon zich in de eerste ronde als tweede plaatsen. In de tweede ronde kreeg hij echter te maken met wat problemen, waardoor hij terugviel naar de vierde plaats. In de laatste ronde wist hij zich echter weer naar de derde plaats te schaatsen, waardoor hij uiteindelijk de bronzen medaille won.

De Nederlandse schaatser Antoinne Leerdam kwam ook uitstekend uit de startblokken en wist zich in de eerste ronde als vierde te plaatsen. In de tweede ronde maakte hij echter twee missers, waardoor hij terugviel naar de twaalfde plaats. In de laatste ronde wist hij zich echter nog net naar de tiende plaats te schaatsen, waardoor hij net binnen de top tien eindigde.

Het was een succesvol WK Afstanden voor Nederland, waarbij er in totaal vijf medailles werden gewonnen. Naast het brons van Kok, wonnen ook Ireen Wüst en Jutta Leerdam goud en zilver. Daarnaast werd er ook nog een bronzen medaille gewonnen door Antoinne Leerdam.

Met deze prestaties heeft Nederland laten zien dat het op het hoogste niveau mee kan doen met de beste schaatsers ter wereld. De prestaties van Bart Kok en Antoinne Leerdam zijn hier een goed voorbeeld van.