Koeman: Speelkalender veroorzaakt blessuregolf bij Oranje, spelers krijgen geen rust

Koeman: Speelkalender veroorzaakt blessuregolf bij Oranje, spelers krijgen geen rust

De Nederlandse voetbalploeg onder leiding van bondscoach Ronald Koeman heeft de afgelopen weken een blessuregolf te verwerken gekregen. De spelers van Oranje hebben de laatste tijd te maken gehad met een zware speelkalender, waardoor er weinig rust is voor de spelers.

De afgelopen maanden heeft Oranje meerdere wedstrijden gespeeld, waaronder twee oefenwedstrijden tegen Mexico en Portugal. Daarnaast speelde de ploeg ook nog twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Estland. Hierna volgde nog een oefenwedstrijd tegen Polen.

Deze zware speelkalender heeft ervoor gezorgd dat er weinig rust is voor de spelers van Oranje. Deze drukke agenda heeft ervoor gezorgd dat er meerdere spelers geblesseerd zijn geraakt, waaronder Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay.

Bondscoach Ronald Koeman heeft aangegeven dat hij begrijpt dat de spelers rust nodig hebben om fit te blijven. Hij heeft aangegeven dat hij wil dat de spelers voldoende rust krijgen, zodat ze optimaal kunnen presteren.

Om de blessuregolf bij Oranje tegen te gaan, moet er meer rekening worden gehouden met de rust van de spelers. Er moeten meer oefenwedstrijden worden ingelast, zodat de spelers voldoende rust krijgen tussen wedstrijden. Daarnaast moet er ook meer rekening worden gehouden met de fysieke conditie van de spelers. Als de spelers voldoende rust krijgen en goed getraind zijn, zal dit helpen om blessures te voorkomen.

Het is belangrijk dat er meer rekening wordt gehouden met de rust van de spelers van Oranje, zodat er geen blessuregolf meer optreedt. Als dit niet gebeurt, kan dit ervoor zorgen dat Oranje minder goede resultaten boekt in toekomstige wedstrijden.