Koeman laat de deur open voor Wijnaldum in Oranjeselectie ondanks stap naar Saoedi-Arabië

Koeman laat de deur open voor Wijnaldum in Oranjeselectie ondanks stap naar Saoedi-Arabië

Ronald Koeman heeft de deur opengezet voor Georginio Wijnaldum om deel te nemen aan de Oranjeselectie, ondanks zijn recente stap naar Saoedi-Arabië. De bondscoach liet weten dat hij de middenvelder graag in de selectie wil hebben, maar dat hij begrip heeft voor zijn beslissing om naar het buitenland te verhuizen.

Koeman zei dat hij Wijnaldum graag in de selectie wil hebben, maar dat hij ook begrijpt dat hij zijn carrière wil voortzetten in het buitenland. Hij voegde eraan toe dat hij Wijnaldum wil blijven volgen en dat hij hem altijd welkom is bij Oranje.

De middenvelder verliet Liverpool eerder deze maand om een contract te tekenen bij Al-Nassr FC in Saoedi-Arabië. Hij heeft al meer dan 100 interlands gespeeld voor Oranje en was een van de sterkhouders in de ploeg tijdens de EK-campagne van 2020.

Hoewel Koeman begrip heeft voor Wijnaldums beslissing, benadrukte hij dat hij nog steeds verwacht dat spelers die voor Oranje uitkomen, actief moeten blijven in een Europese competitie. Hij voegde eraan toe dat hij spelers die naar het buitenland verhuizen, nog steeds nodig heeft in de selectie, maar dat hij ook verwacht dat ze hun niveau hoog houden.

Koeman benadrukte dat Wijnaldum altijd welkom is bij Oranje en dat hij de middenvelder blijft volgen. Hij voegde eraan toe dat hij erop vertrouwt dat Wijnaldum zijn niveau hoog houdt en dat hij hem opnieuw kan oproepen als hij denkt dat hij een waardevolle aanvulling is op de selectie.