Koeman kritisch op Brobbey: 'Eerste aanname en afwerking niet naar behoren'

Koeman kritisch op Brobbey: ‘Eerste aanname en afwerking niet naar behoren’

Ronald Koeman heeft kritiek geuit op de prestaties van Brian Brobbey na de wedstrijd tegen FC Groningen. De aanvaller van Ajax maakte zijn debuut in de Eredivisie, maar viel tegen volgens de trainer.

Koeman was niet tevreden met de eerste aanname en afwerking van Brobbey. “Hij heeft veel kansen gehad om te scoren, maar hij heeft niet goed gereageerd op de situatie. Zijn eerste aanname en afwerking waren niet naar behoren”, aldus Koeman.

De trainer gaf aan dat Brobbey meer tijd nodig heeft om aan te sluiten bij het team. “Hij is pas 17 jaar oud, dus hij heeft nog wat te leren. We zullen hem de tijd geven om zich aan te passen en beter te worden.”

Brobbey kreeg veel lof voor zijn prestaties in de jeugdteams van Ajax, waar hij als topscorer uit de bus kwam. Hij is ook een van de meest veelbelovende talenten in Nederland.

Koeman benadrukte dat hij blij is met de komst van Brobbey en dat hij veel potentie heeft. “Hij heeft veel talent en ik denk dat hij een grote toekomst bij Ajax heeft. We zullen hem de tijd geven om te groeien en beter te worden.”

Het is duidelijk dat Koeman hoge verwachtingen heeft van Brobbey, maar hij benadrukte ook dat hij geduldig moet zijn met het jonge talent. Als hij de juiste begeleiding krijgt, kan Brobbey een belangrijke speler worden voor Ajax in de toekomst.