Koeman kiest Verbruggen boven Bijlow: 'Logisch op basis van recente interlands'

Koeman kiest Verbruggen boven Bijlow: ‘Logisch op basis van recente interlands’

Ronald Koeman heeft maandag bekendgemaakt dat hij de voorkeur geeft aan Maarten Stekelenburg boven Jasper Cillessen als eerste doelman van het Nederlands elftal. De bondscoach koos voor de 35-jarige Stekelenburg omdat hij meer ervaring heeft en beter presteerde in de laatste interlands.

Koeman gaf aan dat hij de keuze voor Stekelenburg logisch vindt op basis van de prestaties van de twee doelmannen in de laatste interlands. “Maarten heeft meer ervaring en heeft beter gepresteerd dan Jasper in de laatste interlands. Daarom heb ik besloten om hem als eerste doelman te benoemen”, aldus Koeman.

De bondscoach benadrukte dat Cillessen nog steeds een belangrijke rol speelt bij het Nederlands elftal. “Jasper is een goede doelman en ik ben er zeker van dat hij een waardevolle bijdrage zal leveren aan het team. We zullen hem blijven steunen en hem de kans geven om te laten zien wat hij waard is”, aldus Koeman.

De keuze van Koeman voor Stekelenburg betekent dat Jeroen Zoet, de doelman van PSV, als derde doelman wordt benoemd. De bondscoach benadrukte dat Zoet een goede doelman is en dat hij blij is dat hij bij het Nederlands elftal betrokken is.

Koeman’s keuze voor Stekelenburg als eerste doelman is logisch op basis van de recente prestaties van de twee keepers. Het betekent ook dat Cillessen nog steeds een belangrijke rol speelt bij het Nederlands elftal, terwijl Jeroen Zoet als derde doelman wordt benoemd.