Koeman constateert afwezigheid Koopmeiners in Oranje: 'Een unicum'

Koeman constateert afwezigheid Koopmeiners in Oranje: ‘Een unicum’

Ronald Koeman heeft de afwezigheid van Teun Koopmeiners in het Nederlands elftal opgemerkt. De bondscoach noemde het ‘een unicum’. Koopmeiners, die normaal gesproken een vaste waarde is bij AZ, is niet opgenomen in de selectie voor de interlands tegen Turkije en Italië.

Koopmeiners is de aanvoerder van AZ en heeft een goede reputatie in de Eredivisie. Hij is een belangrijke speler voor AZ en heeft al veel prijzen gewonnen, waaronder de Johan Cruijff Schaal. Ondanks zijn prestaties bij AZ, heeft Koeman besloten om Koopmeiners niet op te nemen in de selectie.

Koeman heeft verklaard dat hij Koopmeiners niet heeft uitgesloten omdat hij niet goed genoeg zou zijn. In plaats daarvan heeft hij gezegd dat hij een andere selectie wilde maken voor de wedstrijden tegen Turkije en Italië. Volgens Koeman is het ‘een unicum’ dat Koopmeiners niet in Oranje speelt.

Hoewel Koopmeiners teleurgesteld is over het feit dat hij niet is opgenomen in de selectie, heeft hij begrip getoond voor Koemans beslissing. Hij heeft gezegd dat hij zich zal blijven inzetten bij AZ om zich te kwalificeren voor een toekomstige selectie.

Hoewel Koeman niet heeft verklaard waarom hij Koopmeiners niet heeft opgenomen in de selectie, is duidelijk dat hij een andere tactiek wil proberen tegen Turkije en Italië. Het is echter ook duidelijk dat Koopmeiners een belangrijke speler is bij AZ en dat hij een unicum is in Oranje.