KNVB verwerpt boycot van WK in Saoedi-Arabië: 'We zijn immers een voetbalbond'

KNVB verwerpt boycot van WK in Saoedi-Arabië: ‘We zijn immers een voetbalbond’

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) heeft besloten om geen boycot van het Wereldkampioenschap voetbal in Saoedi-Arabië te steunen. KNVB-voorzitter Michael van Praag zei dat de bond geen politieke organisatie is en dat ze zich niet met politieke kwesties moeten bemoeien.

De KNVB heeft een verklaring afgegeven waarin staat dat ze zich niet met de politieke situatie in Saoedi-Arabië bemoeien. De verklaring luidt: “We zijn een voetbalbond, geen politieke organisatie. We zijn er om voetbal te spelen en te promoten, niet om politieke kwesties aan te kaarten.”

De KNVB heeft ook benadrukt dat ze zich sterk achter de mensenrechten stellen en dat ze een duidelijk standpunt hebben over discriminatie. Ze hebben ook aangegeven dat ze een open dialoog met de Saoedische autoriteiten willen aangaan om ervoor te zorgen dat er geen discriminatie plaatsvindt tijdens het Wereldkampioenschap.

Hoewel de KNVB geen boycot van het WK in Saoedi-Arabië steunt, is er veel kritiek op de beslissing. Er wordt gevraagd of de KNVB wel voldoende rekening houdt met de mensenrechten in het land. Ook wordt er gevraagd of de KNVB wel voldoende druk op de Saoedische autoriteiten uitoefent om ervoor te zorgen dat er geen discriminatie plaatsvindt.

Hoewel de KNVB geen boycot steunt, benadrukken ze dat ze sterk achter de mensenrechten staan en dat ze een open dialoog met de Saoedische autoriteiten willen aangaan om ervoor te zorgen dat er geen discriminatie plaatsvindt tijdens het Wereldkampioenschap.