KNMI waarschuwt voor sneeuwval en gladheid in Nederland op zondag

Het KNMI heeft voor zondag een code geel afgegeven voor de hele dag. Er wordt sneeuwval en gladheid verwacht in Nederland. Het KNMI waarschuwt voor de gevaren die deze weersomstandigheden met zich meebrengen.

De sneeuwval begint al vroeg in de ochtend en kan tot in de avond aanhouden. De kans op gladheid is het grootst in het noorden van Nederland, maar ook in het midden en het zuiden kan het glad worden.

Het KNMI raadt mensen aan om voorzichtig te rijden. Het is belangrijk om de weg goed in de gaten te houden en rekening te houden met de weersomstandigheden. Het is ook belangrijk om de juiste banden op de auto te hebben, zodat je goed grip hebt op de weg.

Het KNMI raadt ook aan om thuis te blijven als dat mogelijk is. Als je toch naar buiten moet, let dan goed op waar je loopt. Wees voorzichtig bij hellingen en bij het oversteken van straten.

Het KNMI waarschuwt ook voor de gevaren van ijs op plassen en meren. Als je toch besluit om te gaan ijsvissen, let dan goed op dat je niet te dicht bij het ijs komt.

Het KNMI raadt aan om altijd goed voorbereid te zijn als je naar buiten gaat. Zorg dat je warme kleding aan hebt en neem een paraplu mee als je naar buiten gaat.

Wees voorzichtig als je naar buiten gaat en volg de adviezen van het KNMI op.