KNMI waarschuwt voor hinder door sneeuw en gladheid

Het KNMI heeft vandaag een waarschuwing uitgegeven voor hinder door sneeuw en gladheid. De waarschuwing geldt voor grote delen van Nederland, waaronder de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland.

De waarschuwing is afgegeven vanwege het winterweer dat vandaag en morgen verwacht wordt. Er worden sneeuwbuien verwacht, waardoor het glad kan worden op de wegen. Ook kunnen er lage temperaturen optreden, wat kan leiden tot gladheid door ijs.

Het KNMI raadt mensen aan om voorzichtig te rijden en om rekening te houden met de weersomstandigheden. Mensen moeten ook rekening houden met de mogelijkheid van stuurproblemen, zoals aquaplaning. Daarnaast is het belangrijk om de afstand tot andere voertuigen te vergroten, zodat er meer tijd is om te remmen als dat nodig is.

Om te voorkomen dat mensen in de problemen komen, is het belangrijk om de weersvoorspellingen goed in de gaten te houden. Het KNMI raadt aan om vooraf te checken of er winterse omstandigheden verwacht worden. Als dat het geval is, is het belangrijk om voorzichtig te rijden en om extra tijd in te plannen voor de reis.

Mensen moeten ook goed voorbereid zijn op winterse omstandigheden. Het is belangrijk om winterbanden te gebruiken en om een sneeuwketting bij je te hebben als je naar een gebied gaat waar veel sneeuw ligt. Daarnaast is het ook belangrijk om een winteruitrusting bij je te hebben, zoals warme kleding, een zaklamp en een mobiele telefoon met een volle batterij.

Het KNMI waarschuwt iedereen die op pad gaat voor deze winterse omstandigheden. Door voorzichtig te rijden en goed voorbereid te zijn, kunnen mensen voorkomen dat ze in de problemen komen.