KNMI geeft afscheidsgroet aan Gerrit Hiemstra, NOS-weerman die vertrekt, met eigen storm

namen

Het KNMI heeft afscheid genomen van Gerrit Hiemstra, de NOS-weerman die de afgelopen jaren veel bekendheid heeft gekregen door zijn stormnamen. Hiemstra heeft een lange carrière bij de NOS gehad, waarin hij veel stormnamen heeft bedacht. Deze stormnamen zijn bedoeld om mensen te helpen herinneren aan de verschillende stormen die Nederland treffen.

Hiemstra is begonnen bij de NOS in 1991 en heeft sindsdien vele stormnamen bedacht. De meest bekende stormnamen die hij heeft bedacht zijn: ‘Gijs’, ‘Freek’, ‘Lotte’ en ‘Bart’. Ook heeft hij stormnamen bedacht voor de meest krachtige stormen, zoals ‘Freek’ voor de storm van 2013 en ‘Bart’ voor de storm van 2015.

De stormnamen van Hiemstra zijn erg populair geworden bij het publiek, waardoor hij een beroemdheid is geworden. Hiemstra heeft er ook voor gezorgd dat de stormnamen bekender zijn geworden bij het publiek, waardoor mensen gemakkelijker kunnen onthouden welke storm er aankomt.

Het KNMI heeft afscheid genomen van Hiemstra met een speciale afscheidsgroet. Hiemstra heeft een grote bijdrage geleverd aan de stormnamen in Nederland en daarom heeft het KNMI besloten om hem te eren met een speciale afscheidsgroet.

Het KNMI is dankbaar voor de bijdrage van Hiemstra aan de stormnamen in Nederland en wenst hem veel succes in zijn toekomstige carrière.