Klopp moet wangedrag tegen Manchester City bekopen met flinke boete

Klopp moet wangedrag tegen Manchester City bekopen met flinke boete

De Engelse voetbalbond heeft Liverpool-trainer Jürgen Klopp een flinke boete gegeven naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Manchester City. De trainer moet 30.000 pond (34.737 euro) overmaken.

De coach krijgt dus geen schorsing en mag komende zaterdag tegen Leeds United gewoon in de dugout zitten. De Duitser werd medio oktober tegen City weggestuurd vanwege het uitschelden van een assistent-scheidsrechter, nadat aanvaller Mohamed Salah geen vrije trap had gekregen na een duel.

“De rode kaart is terecht. Ik verloor mezelf even”, zei Klopp destijds. “Ik vond mezelf niet respectloos handelen. Als ik mezelf terugzie op de beelden, vind ik het meer dan terecht dat ik rood kreeg. Maar ik heb wel een excuus, want hoe kan je niet fluiten voor die overtreding? Hoe is dat mogelijk?”

Het is niet de eerste keer dat Klopp wordt bestraft naar aanleiding van zijn gedrag richting arbitrage. In 2013 werd hij als trainer van Borussia Dortmund al eens voor twee wedstrijden geschorst na een uitbarsting tegen de vierde man tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Napoli.

Liverpool won woensdagavond in de Champions League met 0-3 van Ajax, waarmee het kwalificatie voor de knock-outfase afdwong. In de Premier League staat de ploeg van Oranjecaptain Virgil van Dijk achtste.