KLM-grondpersoneel bereikt cao-akkoord via onderhandelingen met bonden

KLM-grondpersoneel heeft een cao-akkoord bereikt na lange onderhandelingen met de bonden. De cao geldt voor de periode van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2023. Het akkoord is het resultaat van een intensief proces dat meer dan een jaar heeft geduurd.

Het cao-akkoord bevat een aantal belangrijke verbeteringen voor het KLM-grondpersoneel. Zo zal er een loonsverhoging van 3,5% worden toegekend, waarbij de loonsverhoging in twee stappen wordt uitgevoerd. Daarnaast zal er een eenmalige uitkering van €500 worden toegekend aan alle werknemers.

Ook zijn er afspraken gemaakt over de arbeidsomstandigheden. Er zal meer aandacht komen voor de veiligheid en gezondheid van het personeel. Daarnaast is er meer flexibiliteit afgesproken voor het personeel, waardoor zij meer invloed krijgen op hun werkrooster.

Het cao-akkoord is een belangrijke stap voor KLM en haar grondpersoneel. Het betekent dat er meer duidelijkheid is over de arbeidsvoorwaarden en dat er meer rechtvaardigheid is voor het personeel. Daarnaast zal het akkoord ervoor zorgen dat KLM haar concurrentiepositie versterkt, omdat het personeel meer gemotiveerd zal zijn om hun werk goed te doen.

Met het cao-akkoord is een belangrijke stap gezet in de richting van een betere toekomst voor KLM en haar grondpersoneel. Het akkoord is het resultaat van een intensief proces dat meer dan een jaar heeft geduurd, maar het resultaat mag er zijn.