Klimaattop stuit op verdeeldheid tussen landen

De klimaattop in Madrid is begonnen met een grote verdeeldheid tussen de landen over hoe de klimaatverandering aangepakt moet worden. Hoewel de meeste landen het erover eens zijn dat er actie ondernomen moet worden, zijn er grote verschillen over hoe dit het beste kan worden gedaan.

De verdeeldheid is vooral te zien tussen de rijke landen en de arme landen. De rijke landen willen dat de arme landen meer doen om hun uitstoot te verminderen, terwijl de arme landen eisen dat de rijke landen meer geld steken in het helpen van de armere landen bij het aanpakken van de klimaatverandering.

De verdeeldheid is ook te zien tussen de landen die willen dat er meer gedaan wordt om de klimaatverandering tegen te gaan, en de landen die niet bereid zijn om hun uitstoot te verminderen. Hoewel veel landen het erover eens zijn dat er meer gedaan moet worden, zijn er ook veel landen die niet bereid zijn om hun uitstoot te verminderen.

De verdeeldheid tussen de landen is een grote uitdaging voor de klimaattop. Als de landen niet in staat zijn om tot een overeenkomst te komen, zal het moeilijk zijn om de klimaatverandering effectief aan te pakken. Het is daarom belangrijk dat de landen samenwerken om tot een oplossing te komen die voor iedereen acceptabel is.