Kleermaker neemt tijdelijk afscheid van darts na WK: 'Ik wil rust voor mijn kinderen'

Kleermaker neemt tijdelijk afscheid van darts na WK: ‘Ik wil rust voor mijn kinderen’

Dartslegende Raymond van Barneveld heeft aangekondigd dat hij tijdelijk afscheid neemt van het darts. Na het WK Darts, dat hij vorige week won, heeft hij besloten om een pauze in te lassen. De Nederlandse kampioen zegt dat hij de rust nodig heeft om meer tijd te besteden aan zijn kinderen.

Van Barneveld, die al sinds 1992 aan darts doet, heeft al vele prijzen gewonnen. Hij is de enige Nederlander die vijf wereldtitels heeft gewonnen. Maar na het winnen van zijn laatste wereldtitel, heeft hij besloten om een pauze te nemen.

In een interview met de NOS zei Van Barneveld: “Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn kinderen. Ik ben al jarenlang bezig met darts en ik voel dat ik nu even wat rust nodig heb. Ik wil mijn kinderen meer aandacht geven en meer tijd met hen doorbrengen.”

Van Barneveld heeft aangegeven dat hij na zijn pauze terug zal keren in de dartswereld. Hij zei: “Ik ben van plan om na mijn pauze terug te keren in de dartswereld. Ik wil nog steeds deelnemen aan toernooien en ik hoop dat ik nog vele jaren kan blijven genieten van dit geweldige spel.”

Van Barneveld’s besluit om tijdelijk afscheid te nemen van darts is begrijpelijk. Het is belangrijk om te weten wanneer je even moet stoppen en rust moet nemen. We wensen Raymond veel succes met zijn pauze en hopen dat hij snel terugkeert in de dartswereld.