Klacht van voetbalster Hermoso tegen bondsvoorzitter Rubiales over kus

De Spaanse voetbalster Jennifer Hermoso heeft een klacht ingediend tegen de bondsvoorzitter van de Spaanse voetbalbond, Luis Rubiales. De klacht is dat Rubiales haar op een ongepast manier heeft begroet door haar te kussen zonder haar toestemming.

De klacht werd ingediend nadat Hermoso een interview had gegeven over het Spaanse vrouwenvoetbal. Na afloop van het interview kuste Rubiales haar op de wang zonder haar toestemming. Hermoso was hierover erg verontwaardigd en voelde zich ongemakkelijk.

De Spaanse voetbalbond heeft laten weten dat ze de klacht serieus nemen en dat er een onderzoek zal worden ingesteld. Ze hebben ook verklaard dat ze het belangrijk vinden dat alle voetballers, ongeacht hun geslacht, worden gerespecteerd.

Dit incident is een voorbeeld van hoe vrouwen in de sport vaak worden gediscrimineerd. Het incident toont aan dat er nog veel werk moet worden verricht om ervoor te zorgen dat vrouwen gelijke rechten hebben als mannen in de sportwereld.

Het is belangrijk dat we allemaal onze stem laten horen en ervoor zorgen dat dit soort incidenten niet meer voorkomen. Alleen dan kunnen we ervoor zorgen dat vrouwen in de sport gelijke kansen krijgen als mannen.