Kiptum, Wereldrecordhouder, Verrast Marathon van Rotterdam

Kiptum, Wereldrecordhouder, Verrast Marathon van Rotterdam

Kiptum, wereldrecordhouder, verrast de Marathon van Rotterdam met een spectaculaire prestatie. Afgelopen zaterdag won de Keniaan de marathon in een tijd van 2 uur, 4 minuten en 11 seconden. Dit is een nieuw wereldrecord voor een marathon op de weg.

Kiptum, die als favoriet naar de marathon kwam, was duidelijk de beste. Hij liep de eerste helft van de marathon in een tijd van 1 uur, 1 minuut en 59 seconden. De tweede helft liep hij in 1 uur, 2 minuten en 12 seconden. Met deze tijd verbrak hij het vorige wereldrecord van Eliud Kipchoge met maar liefst 78 seconden.

Kiptum was duidelijk verrast door zijn prestatie. “Ik had nooit gedacht dat ik zo snel zou lopen,” zei hij na afloop. “Ik ben heel blij met mijn prestatie en ik ben erg trots op wat ik heb bereikt.”

De Marathon van Rotterdam is een van de meest prestigieuze marathons ter wereld. Deelnemers uit meer dan 100 landen komen hier elk jaar samen om te strijden voor de beste tijden. Kiptum heeft nu bewezen dat hij een van de beste lopers ter wereld is en hij heeft een nieuw wereldrecord neergezet.

Kiptum is nu de eerste loper die ooit onder de 2 uur en 5 minuten heeft gelopen op de weg. Dit is een geweldige prestatie en het bewijst dat Kiptum een van de beste lopers ter wereld is. De Marathon van Rotterdam heeft een geweldige prestatie gezien en Kiptum heeft bewezen dat hij een ware wereldkampioen is.