Kim Jong-un arriveert in Rusland met bepantserde trein

Kim Jong-un arriveert in Rusland met bepantserde trein

Kim Jong-un, leider van Noord-Korea, is aangekomen in Rusland voor een historisch bezoek. Hij reisde per bepantserde trein, wat een teken is van de goede banden tussen de twee landen.

Het bezoek is de eerste reis van Kim Jong-un naar het buitenland sinds hij aan de macht kwam in 2011. De trein vertrok uit Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea, en reisde door China voordat het Rusland bereikte.

De trein was voorzien van extra beveiliging, waaronder bepantsering en extra veiligheidsmaatregelen. Er werd ook gezegd dat er een speciale trein was voor Kim Jong-un waarvan de ramen waren afgedekt met zwarte gordijnen.

Het bezoek is bedoeld om de banden tussen Noord-Korea en Rusland te versterken. De twee landen hebben al lange tijd een goede relatie, maar deze is de afgelopen jaren verder versterkt. Kim Jong-un is van plan om met de Russische president Vladimir Poetin te spreken over verschillende onderwerpen, waaronder economische samenwerking en internationale betrekkingen.

Het bezoek is een belangrijke stap voor Kim Jong-un om zijn land internationaal te vertegenwoordigen. Het is ook een teken dat Noord-Korea steeds meer open staat voor internationale samenwerking en dat het land zich steeds meer wil verdiepen in de wereldpolitiek.