Kerken worden steeds vaker gebruikt voor andere doeleinden dan religieuze activiteiten: 1 op de 3 kerken serveert tosti's in plaats van hosties.

Kerken worden steeds vaker gebruikt voor andere doeleinden dan religieuze activiteiten: 1 op de 3 kerken serveert tosti’s in plaats van hosties.

De laatste jaren zien we dat kerken steeds vaker gebruikt worden voor andere doeleinden dan religieuze activiteiten. Dit komt omdat veel kerken tegenwoordig leeg staan. Omdat de kerkgangers steeds verder afnemen, moeten kerken op zoek naar andere manieren om inkomsten te genereren.

Een van de manieren waarop kerken dit doen, is door het aanbieden van tosti’s in plaats van hosties. Volgens een recente studie heeft 1 op de 3 kerken in Nederland tosti’s op het menu staan. Deze tosti’s worden geserveerd tijdens speciale evenementen of als een regulier onderdeel van de kerkdiensten.

Het voordeel van het serveren van tosti’s in plaats van hosties is dat het een veel toegankelijker gerecht is voor mensen die geen religieuze achtergrond hebben. Het is een leuke manier om mensen bij elkaar te brengen, ongeacht hun achtergrond.

Kerken die tosti’s serveren, kunnen ook andere activiteiten organiseren, zoals muziekoptredens, kunstexposities en lezingen. Deze activiteiten zorgen ervoor dat de kerk een meer open en toegankelijke plek wordt voor mensen die geen religieuze achtergrond hebben.

Hoewel het serveren van tosti’s in plaats van hosties een goede manier is om inkomsten te genereren, is het belangrijk dat kerken ook andere manieren vinden om hun deuren open te houden. Door meer activiteiten te organiseren en mensen bij elkaar te brengen, kan de kerk een waardevolle plek worden voor iedereen.