Kees Holierhoek, scenarist van Soldaat van Oranje, overleden

Kees Holierhoek, de scenarist van de bekende film Soldaat van Oranje, is op 81-jarige leeftijd overleden. Holierhoek was een Nederlandse schrijver, scenarist en producent. Hij was vooral bekend vanwege zijn werk aan de film Soldaat van Oranje uit 1977.

Soldaat van Oranje is een klassieker in de Nederlandse filmgeschiedenis. De film is gebaseerd op het leven van Erik Hazelhoff Roelfzema, een Nederlandse verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film werd geregisseerd door Paul Verhoeven en ging in première in 1977.

Holierhoek was verantwoordelijk voor het schrijven van het scenario voor de film. Hij was ook betrokken bij de productie ervan. De film was een groot succes en won verschillende prijzen, waaronder een Oscar-nominatie voor Beste Buitenlandse Film.

Naast Soldaat van Oranje heeft Holierhoek ook gewerkt aan andere films, waaronder Turks Fruit (1973), All Stars (1997) en Flodder (1986). Hij heeft ook verschillende televisieseries geschreven en geproduceerd, waaronder Goede Tijden, Slechte Tijden (1990-1992).

Kees Holierhoek was een belangrijk figuur in de Nederlandse filmindustrie. Zijn werk heeft veel mensen geïnspireerd en zal voor altijd herinnerd worden.