Kapitein krijgt vijf jaar celstraf voor veroorzaken fatale ramp op Donau

Kapitein krijgt vijf jaar celstraf voor veroorzaken fatale ramp op Donau

Een kapitein die verantwoordelijk is voor een fatale ramp op de Donau, heeft vijf jaar celstraf gekregen. De ramp gebeurde in mei 2018, toen een cruiseschip met meer dan 200 mensen aan boord kapseisde. Er vielen twee doden en meer dan twintig mensen raakten gewond.

De kapitein, een Hongaarse man van 64 jaar, werd veroordeeld voor het veroorzaken van de ramp. Hij werd beschuldigd van het niet naleven van de veiligheidsvoorschriften en het niet voldoen aan de regels voor het navigeren op de Donau.

Volgens de rechter had de kapitein de controle over het schip verloren en was hij niet in staat om de situatie te beheersen. Hij had ook geen adequate maatregelen genomen om de ramp te voorkomen.

De kapitein had eerder al een boete gekregen voor het overtreden van de veiligheidsvoorschriften. Deze boete was echter niet voldoende om hem te stoppen met het overtreden van de regels.

De families van de slachtoffers hebben hun verlies nooit kunnen verwerken. Ze zijn teleurgesteld dat de kapitein niet meer straf heeft gekregen. Ze hopen dat dit een waarschuwing is voor andere kapiteins die de veiligheidsvoorschriften niet naleven.

Het is belangrijk dat kapiteins zich houden aan de veiligheidsvoorschriften om ervoor te zorgen dat er geen andere fatale ongelukken gebeuren. Als ze dat niet doen, moeten ze worden gestraft om anderen te waarschuwen.