Kapitein krijgt taakstraf voor giekbreuk waarbij meisje om het leven kwam

Kapitein krijgt taakstraf voor giekbreuk waarbij meisje om het leven kwam

De rechtbank in Rotterdam heeft de kapitein van een vrachtschip veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur voor het veroorzaken van een giekbreuk waarbij een meisje om het leven kwam. De kapitein had de verantwoordelijkheid om het schip veilig te besturen, maar had de giekbreuk niet kunnen voorkomen.

Het meisje was op het schip aanwezig als passagier toen de giekbreuk plaatsvond. Ze werd gedood door een stuk hout dat door de lucht vloog toen de giek brak. De kapitein had het schip moeten besturen met de juiste veiligheidsmaatregelen, maar had dit niet gedaan.

De rechtbank oordeelde dat de kapitein schuldig was aan dood door schuld en veroordeelde hem tot een taakstraf van 120 uur. De kapitein moest ook een vergoeding betalen aan de familie van het meisje.

Deze tragische gebeurtenis is een herinnering aan de verantwoordelijkheid die kapiteins hebben om hun schepen veilig te besturen. Ze moeten altijd zorgvuldig omgaan met hun verantwoordelijkheden en de juiste veiligheidsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren.