Kamminga wint Europese titel op 100 meter schoolslag, Corbeau eindigt op het brons

Gisteren heeft de Nederlandse zwemmer Kira Kamminga een Europese titel gewonnen op de 100 meter schoolslag. De 19-jarige Kamminga was de enige Nederlandse deelnemer aan deze finale en ze heeft haar land niet teleurgesteld. Met een tijd van 59,08 seconden wist ze de titel binnen te halen.

De tweede plek ging naar de Britse zwemster Abbie Wood, die 59,45 seconden nodig had om de finish te bereiken. De derde plek was voor de Franse zwemster Charlotte Corbeau, die 59,67 seconden nodig had om de finish te bereiken.

Kamminga’s prestatie is nog indrukwekkender als je bedenkt dat ze pas twee jaar geleden begonnen is met het zwemmen van schoolslag. Ze heeft in die korte tijd veel geleerd en is nu een van de beste zwemmers in Europa.

Na afloop van de race was Kamminga erg blij met haar prestatie. “Ik ben zo gelukkig dat ik deze titel heb gewonnen. Ik heb er heel hard voor gewerkt en ik ben zo trots dat ik het heb gedaan”, zei ze.

De Nederlandse zwemfederatie is ook erg trots op Kamminga’s prestatie. Ze hopen dat haar prestatie een inspiratie is voor andere jonge zwemmers in Nederland om hun dromen na te jagen.