Kamerlid van GroenLinks Bouchallikht stapt op vanwege ontbrekende context over Israël

Het Kamerlid van GroenLinks, Kati Bouchallikht, heeft aangekondigd dat ze uit de Tweede Kamer stapt. De reden hiervoor is dat ze niet langer de context kan missen over Israël in het debat.

Bouchallikht is een Palestijnse Nederlander die al jarenlang actief is in de politiek. Ze heeft altijd geprobeerd om een ​​stem te geven aan de Palestijnse zaak in Nederland.

In een verklaring zei Bouchallikht dat ze niet langer kan toekijken hoe de context over Israël in het debat ontbreekt. Ze zei ook dat de Nederlandse politiek steeds meer gedomineerd wordt door het pro-Israëlische discours, waardoor er geen ruimte is voor een open en eerlijk debat over de Palestijnse kwestie.

Bouchallikht zei ook dat ze ervan overtuigd is dat er een manier is om een ​​eerlijk debat te voeren over Israël en Palestina, maar dat dit niet mogelijk is als de context over Israël ontbreekt.

Hoewel Bouchallikht haar functie als Kamerlid neerlegt, zal ze nog steeds actief blijven in de politiek. Ze zal zich blijven inzetten voor de Palestijnse zaak en blijven proberen om een ​​stem te geven aan degenen die niet gehoord worden.