Kamer stelt uitstel van spreidingswet voor asielopvang niet door

De Tweede Kamer heeft vandaag een voorstel van de regering om de spreidingswet voor asielopvang uit te stellen, niet doorgevoerd. De wet zou ervoor zorgen dat asielzoekers niet langer alleen in grote steden worden opgevangen, maar ook in andere delen van het land.

De regering had voorgesteld om de wet uit te stellen tot 1 januari 2021. Volgens de regering was dit nodig omdat er nog veel onduidelijkheid is over de manier waarop de wet zou worden uitgevoerd.

De meeste partijen in de Kamer waren het echter niet eens met het voorstel van de regering. Ze vonden dat er meer duidelijkheid moest komen over de manier waarop de wet zou worden uitgevoerd voordat er een besluit werd genomen.

De Kamer heeft daarom besloten om het voorstel van de regering niet door te voeren. Er zal in plaats daarvan een werkgroep worden opgericht die gaat kijken naar de manier waarop de wet kan worden uitgevoerd.

Het is nog onduidelijk of en wanneer de spreidingswet voor asielopvang daadwerkelijk zal worden ingevoerd. Het is echter duidelijk dat de Kamer er geen vertrouwen in heeft dat het voorstel van de regering op dit moment de juiste oplossing is.