Kamer stelt miljardbegroting op het laatste moment zelf vast

Kamer stelt miljardbegroting op het laatste moment zelf vast

De Nederlandse Kamer van Afgevaardigden heeft voor het eerst in de geschiedenis op het allerlaatste moment de begroting voor het komende jaar zelf vastgesteld. Dit is een grote verandering ten opzichte van voorgaande jaren, waarin de begroting door de regering werd vastgesteld.

De Kamer heeft een miljard euro toegevoegd aan de begroting, waarmee de uitgaven voor onderwijs, gezondheidszorg en infrastructuur worden verhoogd. Ook is er meer geld beschikbaar gesteld voor onderzoek en innovatie.

De Kamer heeft deze stap genomen om meer controle te hebben over de begroting. Het is een belangrijke stap in de richting van meer democratische controle over de financiƫle beslissingen die worden genomen.

De Kamer heeft ook bepaald dat er meer transparantie moet komen bij de uitgaven. Er zal meer informatie beschikbaar worden gesteld over waar het geld naartoe gaat en hoe het wordt besteed.

Het is een belangrijke stap voorwaarts in de Nederlandse democratie. Door de Kamer meer controle te geven over de begroting, kan er meer rekening worden gehouden met de wensen van het Nederlandse volk. Dit kan leiden tot een meer rechtvaardige verdeling van de rijkdom in Nederland.