Kabinet weigert motie van Yeşilgöz over spreidingswet asielopvang

Kabinet weigert motie van Yeşilgöz over spreidingswet asielopvang

Het kabinet heeft de motie van Yeşilgöz over de spreidingswet asielopvang geweigerd. De motie vroeg om een wet die de verdeling van asielzoekers over Nederlandse gemeenten regelt. Het kabinet weigert de motie omdat het van mening is dat dit niet de juiste manier is om het probleem aan te pakken.

Volgens het kabinet is het belangrijk om te zorgen dat asielzoekers in een veilige en goed verzorgde omgeving worden opgevangen. Daarom is het volgens het kabinet belangrijk om te zorgen voor een goede verdeling van asielzoekers over Nederlandse gemeenten. Het kabinet stelt dat dit het beste kan worden bereikt door samenwerking met gemeenten en andere betrokken partijen.

Het kabinet stelt dat het belangrijk is om te zorgen voor een goede verdeling van asielzoekers over Nederlandse gemeenten. Daarom wil het kabinet samenwerken met gemeenten en andere betrokken partijen om een oplossing te vinden die voor iedereen werkt. Het kabinet stelt dat dit de beste manier is om ervoor te zorgen dat asielzoekers op een veilige en goed verzorgde manier worden opgevangen.

Hoewel het kabinet de motie van Yeşilgöz weigert, stelt het dat het openstaat voor discussie over de beste manier om asielzoekers te verdelen over Nederlandse gemeenten. Het kabinet hoopt dat er een oplossing wordt gevonden die voor iedereen werkt.