Kabinet stelt Wopke Hoekstra voor als opvolger Eurocommissaris Frans Timmermans

Het kabinet heeft Wopke Hoekstra voorgesteld als de opvolger van Eurocommissaris Frans Timmermans. Hoekstra is de huidige minister van Financiën en zal de Nederlandse vertegenwoordiger in de Europese Commissie worden.

Hoekstra is een ervaren politicus die al sinds 2010 actief is in de politiek. Hij was onder andere staatssecretaris van Financiën en minister van Economische Zaken. Hoekstra is lid van het CDA en staat bekend als een conservatieve politicus.

Hoekstra zal een belangrijke rol spelen in het Europese beleid. Hij zal de Nederlandse belangen behartigen in de Europese Unie en zal ook betrokken zijn bij het opstellen van Europese wetgeving. Hoekstra zal ook een belangrijke bijdrage leveren aan het beleid dat gericht is op het versterken van de economische groei en het creëren van meer werkgelegenheid in Europa.

Hoekstra is een goede keuze voor deze functie. Hij heeft veel ervaring met het beleid van de Europese Unie en heeft al bewezen dat hij een goede leider is. Hij zal een belangrijke rol spelen in het versterken van de Nederlandse positie in Europa.