Kaag: 'Hoogst haalbare' pakket van 2 miljard euro na kabinetsval

Kaag: ‘Hoogst haalbare’ pakket van 2 miljard euro na kabinetsval

De Nederlandse regering is in januari 2020 gevallen, maar de minister van Financiën Wopke Hoekstra heeft toch nog een pakket van 2 miljard euro aangekondigd om de economie te stimuleren. Dit pakket, dat bekend staat als het ‘Hoogst Haalbare’ pakket, is bedoeld om de economische gevolgen van de coronacrisis te verzachten.

Het pakket bestaat uit verschillende maatregelen, waaronder een verlaging van de werkgeverslasten, een verhoging van de kinderopvangtoeslag en een verhoging van de bijstandsuitkeringen. Ook wordt er geld geïnvesteerd in het verbeteren van de infrastructuur en het versterken van de zorgsector.

De minister van Financiën, Wopke Hoekstra, heeft aangegeven dat het pakket gericht is op het verlichten van de economische gevolgen van de coronacrisis. Hij benadrukte dat het pakket niet bedoeld is om de kabinetsval te compenseren. Hoekstra zei: “Het is belangrijk dat we ons richten op de toekomst en niet op het verleden. We moeten ons concentreren op wat er nu nodig is om de economie te herstellen.”

De minister-president, Mark Rutte, heeft ook aangegeven dat hij het pakket steunt. Hij zei: “Het is belangrijk dat we nu actie ondernemen om de economie te herstellen. Het ‘Hoogst Haalbare’ pakket is een goede stap in die richting.”

Het ‘Hoogst Haalbare’ pakket is een belangrijke stap voor Nederland om de economische gevolgen van de coronacrisis te verzachten. Het pakket zal veel mensen helpen die getroffen zijn door de crisis en zal ook bijdragen aan het herstel van de economie.