Justitie staakt onderzoek naar wangedrag Rammstein-zanger: onvoldoende bewijs aanwezig

De Duitse metalband Rammstein staat bekend om hun controversiƫle teksten en shows. Maar de zanger van de band, Till Lindemann, staat nu in het middelpunt van een ander schandaal. Het Duitse Openbaar Ministerie heeft onlangs een onderzoek gestaakt naar vermeende wangedrag door de zanger.

Volgens een verklaring van het Openbaar Ministerie was er onvoldoende bewijs om de zaak verder te onderzoeken. De verklaring gaf geen details over de aard van het vermeende wangedrag, maar bevestigde dat het onderzoek was gestaakt.

Het onderzoek werd in januari 2020 gestart naar aanleiding van een klacht van een vrouw die beweerde dat Lindemann haar had mishandeld. De zanger ontkende de beschuldigingen en zei dat hij geen commentaar had op de zaak.

De bandleden van Rammstein hebben ook geen commentaar gegeven op de zaak. Maar de band heeft wel een verklaring uitgegeven waarin staat dat ze het Openbaar Ministerie steunen in hun besluit om het onderzoek te staken.

Hoewel er geen bewijs is dat Lindemann schuldig is aan wangedrag, is het belangrijk dat slachtoffers van misbruik hun verhaal kunnen vertellen en dat hun stem wordt gehoord. Het is ook belangrijk dat er eerlijk wordt gekeken naar alle feiten en bewijzen voordat er een beslissing wordt genomen.