Jumbo-Visma schorst Duitser Hessmann na bevestigde positieve dopingtest

Jumbo-Visma heeft de Duitse wielrenner Johannes Hessmann met onmiddellijke ingang geschorst nadat een positieve dopingtest is bevestigd. Hessmann, die sinds 2019 voor Jumbo-Visma reed, had een positieve test op het middel GW1516 in een monster dat op 15 januari 2021 werd genomen.

Jumbo-Visma heeft meteen actie ondernomen en Hessmann met onmiddellijke ingang geschorst. In een verklaring zei het team: “We zijn diep teleurgesteld dat we dit moeten melden. We staan ​​volledig achter de strijd tegen doping en nemen deze kwestie heel serieus. We zullen alle stappen ondernemen om te zorgen dat er geen doping wordt gebruikt binnen onze ploeg.”

Hessmann heeft toegegeven dat hij het middel heeft gebruikt en heeft zijn spijt betuigd. Hij zei: “Ik ben me ervan bewust dat ik een fout heb gemaakt en ik ben me ervan bewust dat ik de consequenties moet dragen. Ik ben me ervan bewust dat ik mijn teamgenoten, sponsors en fans teleurgesteld heb.”

Hessmann kan een schorsing van twee jaar krijgen als de positieve test wordt bevestigd door de internationale wielerunie UCI. Het is nog onduidelijk of hij beroep zal aantekenen tegen de schorsing.

Het is een schokkende ontwikkeling voor Jumbo-Visma, dat een reputatie heeft als een team dat staat voor schone sport. De ploeg heeft aangekondigd dat ze hun strijd tegen doping zullen voortzetten en dat ze alle regels en voorschriften zullen volgen om ervoor te zorgen dat er geen doping wordt gebruikt binnen hun ploeg.