Jumbo-Visma pech op eerste dag Vuelta: jonge Italiaan pakt rode trui

Jumbo-Visma pech op eerste dag Vuelta: jonge Italiaan pakt rode trui

De eerste etappe van de Vuelta a España is voor Jumbo-Visma niet goed verlopen. De Nederlandse wielerploeg had pech, toen de jonge Italiaan Joao Almeida de rode trui pakte.

Almeida, die voor de Portugese ploeg Deceuninck-Quick Step rijdt, kwam als eerste over de finishlijn in het Spaanse Malaga. Hij was de snelste van een groep van vijf renners die naar de streep sprintten.

De Nederlandse ploeg had gehoopt dat hun kopman Primoz Roglic de dagzege zou pakken. Maar hij kwam net te kort en moest genoegen nemen met een tweede plaats. Ook Steven Kruijswijk, die voor Jumbo-Visma rijdt, kwam niet in aanmerking voor de dagzege.

Hoewel Jumbo-Visma geen succes had op de eerste dag, is het nog te vroeg om te concluderen dat het team geen kans maakt op de eindoverwinning. De Vuelta duurt nog drie weken en er zijn nog veel etappes te gaan.

Jumbo-Visma heeft een sterk team met veel ervaring in het rijden van dergelijke grote wielerrondes. Het team heeft ook een aantal sterke klimmers in hun gelederen, waaronder Roglic en Kruijswijk. Als ze hun strategie goed uitvoeren, kunnen ze misschien nog steeds de Vuelta winnen.

Het is dus afwachten wat Jumbo-Visma gaat doen in de komende etappes. Als ze hun pech van vandaag kunnen omzetten in succes, dan kunnen ze misschien toch nog de Vuelta winnen.