Jumbo-Visma maakt ongekende dominantie waar in Vuelta: eerste 'clean sweep' sinds 1966

Jumbo-Visma maakt ongekende dominantie waar in Vuelta: eerste ‘clean sweep’ sinds 1966

Jumbo-Visma heeft een ongekende dominantie getoond tijdens de Vuelta a España. De Nederlandse wielerploeg heeft voor het eerst sinds 1966 een ‘clean sweep’ gerealiseerd. Dit betekent dat Jumbo-Visma alle drie de grote rondes, de Tour de France, de Giro d’Italia en de Vuelta a España, heeft gewonnen.

Jumbo-Visma begon de Vuelta met een sterke ploeg, waaronder Primoz Roglic, Sepp Kuss en Wout van Aert. De ploeg wist al snel de leiding te nemen in het klassement en hield deze vast tot aan de laatste etappe. Roglic won uiteindelijk de Vuelta, waardoor hij de eerste Nederlander is die alle drie de grote rondes heeft gewonnen.

De prestatie van Jumbo-Visma is een ongekende prestatie in de wielersport. Het is voor het eerst sinds 1966 dat een ploeg alle drie de grote rondes heeft gewonnen. Deze prestatie is nog indrukwekkender omdat Jumbo-Visma in zo’n korte tijd zo veel successen heeft behaald.

Jumbo-Visma heeft laten zien dat ze een van de beste ploegen in de wielersport zijn. De ploeg heeft laten zien dat ze in staat zijn om op het hoogste niveau te presteren. Met hun clean sweep hebben ze een ongekende prestatie geleverd die nog jarenlang zal worden herinnerd.