Jumbo-Visma krijgt tik op eerste dag Vuelta, jonge Italiaan pakt rood

Jumbo-Visma heeft op de eerste dag van de Vuelta een tik gekregen. De Nederlandse wielerploeg had hoge verwachtingen voor deze ronde, maar de jonge Italiaan Filippo Ganna heeft de rood gekleurde leiderstrui gepakt.

Ganna won de individuele tijdrit van 8,2 kilometer in Torrevieja. Hij was bijna twee seconden sneller dan de tweede plaats, Victor Campenaerts. Jumbo-Visma had gehoopt dat Primoz Roglic de leiderstrui zou pakken, maar hij moest genoegen nemen met de derde plaats.

De Nederlandse ploeg had een goede voorbereiding gehad voor de Vuelta, maar Ganna was te sterk. Hij heeft al eerder laten zien dat hij een sterke tijdrijder is en hij heeft zijn kwaliteiten nu ook op de Vuelta laten zien.

De komende dagen zal Jumbo-Visma proberen de leiderstrui terug te pakken. Primoz Roglic is een sterke klimmer en kan waarschijnlijk veel tijd goedmaken in de bergen. Ook Steven Kruijswijk is een goede klimmer en hij kan Jumbo-Visma helpen om de leiderstrui terug te pakken.

Het is duidelijk dat Jumbo-Visma een tik heeft gekregen op de eerste dag van de Vuelta, maar er is nog genoeg tijd om de leiderstrui terug te pakken. De komende dagen zullen spannend worden voor de Nederlandse ploeg.