Jumbo-Visma domineert koninginnenrit Vuelta in dramatische dag voor Evenepoel

De Vuelta a España heeft een dramatische dag gehad, waarbij de renners van Jumbo-Visma de koninginnenrit hebben gedomineerd. Remco Evenepoel, de jonge Belgische renner die de leiderstrui droeg, viel op een gevaarlijke manier van zijn fiets en liep ernstige verwondingen op.

De Vuelta begon met een klim naar de Alto de l’Angliru, een van de meest beruchte klimmen in de wielersport. Jumbo-Visma had een sterke ploeg, met Primoz Roglic als hun leider. Hij was sterk en slaagde erin om de leiderstrui te veroveren.

Evenepoel had een goede dag en leek op weg naar een tweede plaats in het algemeen klassement. Maar toen hij op een steile afdaling over een losse steen reed, verloor hij zijn evenwicht en viel hij hard op de grond. Hij werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht en werd daar opgenomen voor verder onderzoek.

Jumbo-Visma profiteerde van Evenepoel’s ongeluk en domineerde de rest van de etappe. Roglic won de etappe en veroverde ook de leiderstrui. Sepp Kuss en George Bennett finishten als tweede en derde, waardoor Jumbo-Visma de top drie van het algemeen klassement domineerde.

Het is nog onduidelijk hoe ernstig Evenepoel’s verwondingen zijn, maar het is duidelijk dat hij een lange revalidatieperiode tegemoet gaat. We hopen dat hij snel herstelt en weer op de fiets kan stappen.