Julen Lopetegui verlaat Wolverhampton Wanderers op het laatste moment voor start Premier League

Julen Lopetegui heeft op het laatste moment besloten om de baan bij Wolverhampton Wanderers te verlaten. De Spaanse coach had de leiding over de club sinds juni 2019 en had een contract tot juni 2021.

Lopetegui was van plan om de Premier League-campagne met Wolves te openen, maar heeft op het laatste moment besloten om de club te verlaten. Hij liet een verklaring achter waarin hij zei dat hij de club met een zwaar hart verlaat, maar dat hij zijn besluit heeft genomen met het oog op zijn persoonlijke ontwikkeling.

De verrassende stap van Lopetegui komt op een tijdstip dat Wolves op zoek is naar een nieuwe manager voor de start van de Premier League. De club heeft al aangekondigd dat ze een interim-manager zullen aanstellen totdat ze een permanente manager hebben gevonden.

Lopetegui was een populaire figuur bij Wolves-fans, die hem bedankten voor zijn inzet en harde werk tijdens zijn tijd bij de club. Onder zijn leiding bereikte Wolves de halve finale van de FA Cup en bereikte de club ook de vierde ronde van de Europa League.

Hoewel Wolves nu op zoek is naar een nieuwe manager, is het duidelijk dat Lopetegui’s vertrek een grote schok is voor de club. Het is nog onduidelijk waar Lopetegui naartoe gaat, maar het is duidelijk dat hij een grote invloed heeft gehad op Wolves tijdens zijn korte verblijf bij de club.