Jordanië verwijdert top met president Biden na aanval op Palestijns ziekenhuis

Jordanië heeft een top met de Amerikaanse president Joe Biden verwijderd nadat er een aanval had plaatsgevonden op een Palestijns ziekenhuis in de Westelijke Jordaanoever. De aanval, die werd uitgevoerd door Israëlische troepen, veroorzaakte schade aan het ziekenhuis en heeft veel verontwaardiging veroorzaakt.

De Jordaanse regering heeft de Amerikaanse president Joe Biden verwijderd van de lijst met gasten die uitgenodigd waren voor de top. De top was bedoeld om te praten over de toekomst van de Palestijnse staat. Jordanië heeft de Amerikaanse president ook gevraagd om actie te ondernemen tegen de Israëlische aanval.

De Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken, Ayman Safadi, heeft gezegd dat de aanval een “flagrante schending” is van het internationaal recht en dat de internationale gemeenschap moet optreden om te voorkomen dat dergelijke aanvallen zich herhalen.

De Amerikaanse president heeft nog niet gereageerd op de verwijdering van de top. Hij heeft eerder gezegd dat hij bereid is om te praten over een twee-statenoplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Het Israëlisch-Palestijnse conflict is al decennia lang een bron van spanning in het Midden-Oosten. De recente aanval op het Palestijnse ziekenhuis is een duidelijk voorbeeld van hoe gevaarlijk het conflict kan zijn. Het is belangrijk dat er actie wordt ondernomen om te voorkomen dat dergelijke aanvallen zich herhalen.