Jonker: VAR heeft verkeerd gehandeld bij penaltymoment rond Beerensteyn

Jonker: VAR heeft verkeerd gehandeld bij penaltymoment rond Beerensteyn

De KNVB heeft deze week een verklaring uitgegeven waarin staat dat ze het niet eens zijn met de beslissing van de VAR om geen penalty te geven aan FC Twente-speler Shanice van de Sanden. De situatie vond plaats tijdens de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax, waarin Van de Sanden werd gevloerd door Ajax-verdediger Kiki Musampa.

Volgens KNVB-directeur Eric Gudde is de VAR verkeerd omgegaan met het moment. “Het is duidelijk dat er sprake was van een overtreding en dat er een penalty had moeten worden gegeven. We zijn het niet eens met de beslissing van de VAR en we zullen dit aan de UEFA melden”, aldus Gudde.

FC Twente-coach RenĂ© Hake is ook kritisch over de beslissing van de VAR. “Het is duidelijk dat er sprake was van een overtreding en dat er een penalty had moeten worden gegeven. We zijn teleurgesteld dat de VAR dit niet heeft gezien. We hopen dat de UEFA hier iets mee doet”, aldus Hake.

De KNVB heeft aangegeven dat ze de beslissing van de VAR zullen bestuderen en dat ze hopen dat er in de toekomst betere beslissingen worden genomen. Ook hopen ze dat er meer transparantie komt over hoe de VAR precies te werk gaat bij het nemen van beslissingen.