Jonker realiseerde zich dat de officiële geen grap maakte over het hesje: 'Maar ze zei het zo fel'

Jonker realiseerde zich dat de officiële geen grap maakte over het hesje: ‘Maar ze zei het zo fel’

Jonker stond op het punt om de klas uit te lopen toen de officiële haar opriep. Ze had een hesje aan dat niet de juiste kleur had. De officiële vroeg Jonker waarom ze het hesje aan had en Jonker begon te stotteren. Ze realiseerde zich dat de officiële geen grap maakte over het hesje. “Maar ze zei het zo fel”, dacht Jonker.

Jonker was bang dat ze in de problemen zou komen, maar de officiële legde uit dat ze alleen maar wilde weten waarom Jonker het hesje aan had. Ze legde uit dat het schoolreglement voorschreef dat alle leerlingen een uniform moesten dragen en dat Jonker een andere kleur hesje aan had dan de andere leerlingen.

De officiële was heel begripvol en legde uit dat Jonker geen straf zou krijgen als ze het juiste kleur hesje aan zou doen. Jonker was opgelucht en beloofde dat ze het juiste hesje zou dragen.

De officiële gaf Jonker ook een waarschuwing dat ze het schoolreglement moest volgen om problemen te voorkomen. Jonker bedankte de officiële voor haar begrip en beloofde dat ze het schoolreglement zou volgen.

Jonker leerde een belangrijke les die dag: altijd het schoolreglement volgen. Door het schoolreglement te volgen, voorkom je problemen en kun je je concentreren op wat er echt toe doet: leren.