Jonker: Kans dat Vivianne Miedema speeltijd krijgt bij Oranje is klein

De Nederlandse voetbalster Vivianne Miedema is een van de beste spelers ter wereld. Ze heeft al veel prijzen gewonnen, waaronder de UEFA Women’s Player of the Year Award in 2019. Hoewel veel mensen hopen dat ze deel zal uitmaken van het Nederlandse vrouwenvoetbalteam, lijkt het erop dat dit niet gaat gebeuren.

Volgens bondscoach Sarina Wiegman is de kans dat Vivianne Miedema speeltijd krijgt bij Oranje erg klein. Wiegman zei dat ze geen speler zal selecteren die niet actief is in het Nederlandse competitieve voetbal. Miedema speelt momenteel voor Arsenal FC in Engeland en is daarom niet in aanmerking voor selectie.

Hoewel veel mensen teleurgesteld zijn dat Miedema niet in aanmerking komt voor selectie, begrijpt Wiegman haar beslissing. Ze zei dat het belangrijk is dat alle spelers actief zijn in de Nederlandse competitie om zo een goede prestatie te kunnen leveren.

Het is duidelijk dat Miedema een geweldige speler is en dat veel mensen haar graag bij Oranje zouden zien spelen. Helaas lijkt het erop dat dit niet gaat gebeuren. Hoewel de kans klein is, blijven veel mensen hopen dat Miedema toch nog een keer deel zal uitmaken van het Nederlandse vrouwenvoetbalteam.