Jonker beleeft spectaculaire ontknoping met Oranje: 'De meiden barsten uit hun voegen'

Jonker beleeft spectaculaire ontknoping met Oranje: ‘De meiden barsten uit hun voegen’

De Nederlandse voetbalploeg heeft vandaag een spectaculaire ontknoping beleefd tijdens de finale van het WK vrouwenvoetbal. Na een spannende wedstrijd tegen Zweden, heeft Nederland de finale met 2-1 gewonnen.

De Nederlandse bondscoach Sarina Wiegman was duidelijk opgelucht na de wedstrijd. “Ik ben zo trots op mijn meiden. Ze hebben vandaag laten zien dat ze klaar zijn om de wereld te veroveren. We hebben een geweldige prestatie geleverd en ik ben zo blij dat we deze finale hebben gewonnen”, aldus Wiegman.

Ook de aanvoerder van het team, Lieke Martens, was erg blij met de overwinning. “Het was een geweldige wedstrijd en ik ben zo trots op mijn teamgenoten. We hebben onszelf overtroffen en ik ben zo blij dat we deze finale hebben gewonnen”, aldus Martens.

De Nederlandse voetbalster Vivianne Miedema was de heldin van de wedstrijd. Miedema scoorde twee doelpunten in de tweede helft, waardoor Nederland de wedstrijd won. Na afloop van de wedstrijd was Miedema duidelijk emotioneel. “Ik ben zo blij dat we dit hebben bereikt. We hebben zo hard gewerkt voor deze overwinning en ik ben zo trots op mijn teamgenoten”, aldus Miedema.

Na afloop van de wedstrijd barstte het feest los in Oranje. De fans stonden te juichen en te zingen terwijl de spelers hun overwinning vierden. De spelers werden vervolgens opgewacht door premier Mark Rutte, die hen feliciteerde met hun overwinning.

Het Nederlands team heeft vandaag laten zien dat ze klaar zijn om de wereld te veroveren. De meiden barsten uit hun voegen van trots en geluk en hebben een geweldige prestatie geleverd.