Jongen (14) raakt zwaargewond bij steekincident op middelbare school in Hoorn

Jongen (14) raakt zwaargewond bij steekincident op middelbare school in Hoorn

De politie heeft een zestienjarige jongen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een steekincident dat woensdag in Hoorn plaatsvond. Daarbij is een veertienjarige jongen ernstig gewond geraakt.

De verdachte zit nog vast. De middelbare school waar het steekincident heeft plaatsgevonden, meldt dat hij geen leerling is.

“Dit steekincident heeft niets met de school te maken”, zegt een woordvoerder van de middelbare school. Hij laat verder weten dat de steekpartij een “grote impact” heeft gehad. Leerlingen en docenten zijn erg geschrokken.

Het veertienjarige slachtoffer van het incident is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht en ligt daar nog steeds.

Het personeel van de school en de leerlingen komen donderdag bijeen om de steekpartij met elkaar te bespreken. Daarbij is er ook ruimte voor slachtofferhulp. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd.

Op sociale media circuleren beelden van het steekincident. De politie roept op dergelijk beeldmateriaal alleen met de politie te delen en niet online te verspreiden.