John Oliver ondersteunt 'zeldzame braakvogel' bij Nieuw-Zeelandse vogelverkiezing

John Oliver ondersteunt ‘zeldzame braakvogel’ bij Nieuw-Zeelandse vogelverkiezing

John Oliver, de bekende Britse komiek, heeft zijn steun uitgesproken voor een zeldzame braakvogel bij de Nieuw-Zeelandse vogelverkiezing. Deze verkiezing is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij Nieuw-Zeelanders hun stem uitbrengen voor hun favoriete vogel.

Deze keer heeft John Oliver zijn steun uitgesproken voor de Zeldzame Braakvogel, die ook wel bekend staat als de ‘Kakapo’. De Kakapo is een unieke soort vogel die alleen voorkomt op Nieuw-Zeeland. Het is een van de meest bedreigde diersoorten ter wereld, met slechts ongeveer 150 exemplaren die overleven in het wild.

John Oliver heeft een video gemaakt waarin hij de Nieuw-Zeelanders aanmoedigt om hun stem uit te brengen voor de Kakapo. In de video benadrukt hij hoe belangrijk het is om deze unieke soort te beschermen en te behouden. Hij roept iedereen op om hun stem uit te brengen en zo bij te dragen aan het behoud van deze unieke vogel.

De video is al meer dan 1 miljoen keer bekeken en heeft veel steun gekregen vanuit Nieuw-Zeeland. Er zijn al meer dan 100.000 stemmen uitgebracht voor de Kakapo, waardoor hij nu een van de favorieten is om te winnen.

John Oliver’s steun voor de Kakapo is een geweldige manier om meer aandacht te krijgen voor deze unieke diersoort en om mensen aan te moedigen om hun stem uit te brengen. Het is een geweldige manier om meer bewustzijn te creĆ«ren over de bedreigde diersoorten en om ervoor te zorgen dat we ze blijven beschermen.