John McAfee, pionier van antivirussoftware, pleegde zelfmoord in Spaanse gevangenis

John McAfee, de pionier van antivirussoftware, heeft zelfmoord gepleegd in een Spaanse gevangenis. McAfee was een invloedrijke figuur in de wereld van technologie en cyberbeveiliging. Hij was de oprichter van McAfee Associates, een bedrijf dat bekend staat om zijn antivirussoftware.

McAfee werd in de jaren tachtig wereldberoemd toen hij de eerste commerciële antivirussoftware op de markt bracht. Zijn software werd gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld om hun computers te beschermen tegen virussen en andere malware.

McAfee kreeg ook veel aandacht voor zijn controversiële levensstijl. In 2012 verhuisde hij naar Belize, waar hij betrokken raakte bij een reeks misdrijven. In 2013 werd hij gearresteerd door de Beliziaanse autoriteiten, maar hij wist te ontsnappen en vluchtte naar Guatemala.

In 2019 werd McAfee gearresteerd in Spanje wegens vermeende betrokkenheid bij belastingontduiking. Hoewel hij ontkende schuldig te zijn aan de beschuldigingen, werd hij opgesloten in een Spaanse gevangenis.

Op 25 januari 2021 pleegde McAfee zelfmoord in de gevangenis. Zijn dood heeft veel mensen verrast, omdat hij altijd zo’n avontuurlijk leven had geleid. Zijn familie heeft een verklaring uitgegeven waarin ze zeggen dat ze “diepbedroefd” zijn over zijn dood.

John McAfee was een pionier in de wereld van technologie en cyberbeveiliging. Zijn antivirussoftware heeft miljoenen mensen geholpen hun computers te beschermen tegen virussen en andere malware. Helaas heeft hij zijn leven beëindigd door zelfmoord in een Spaanse gevangenis.