John Isner (38) beëindigt carrière na US Open met servicekanon en recordhouderstatus

John Isner (38) heeft aangekondigd dat hij zijn carrière als professionele tennisser na de US Open van dit jaar beëindigt. Isner was al jarenlang een van de meest prominente spelers op de ATP-tour en staat bekend als een van de beste servicekanonnen in de geschiedenis van het spel.

Isner begon zijn carrière in 2007 en heeft sindsdien veel successen geboekt. Hij won 11 ATP-titels, waaronder het prestigieuze Masters 1000-toernooi van Miami in 2018. Isner bereikte ook twee Grand Slam-finale, waarvan één op Wimbledon in 2018.

Isner staat ook bekend om zijn recordhouderstatus op het gebied van service. Hij is de houder van het record voor het langste tenniswedstrijd ooit, die hij in 2010 speelde tegen Nicolas Mahut op Wimbledon. De wedstrijd duurde 11 uur en 5 minuten en werd uiteindelijk door Isner gewonnen.

Isner zal worden herinnerd als een van de meest memorabele spelers in de geschiedenis van het spel. Zijn krachtige service, zijn vasthoudendheid en zijn liefde voor het spel zullen hem altijd bijblijven. Isner heeft een indrukwekkende carrière achter de rug en zal worden gemist door fans over de hele wereld.