Joe Biden, President van de Verenigde Staten: Bevrijd de Iraanse Nobelprijswinnares onmiddellijk

Joe Biden is de 46e President van de Verenigde Staten. Hij is verkozen met een belofte om de Amerikaanse waarden te verdedigen en de wereld te verbeteren. Een van de eerste stappen die hij heeft gezet, is het opheffen van de economische sancties tegen Iran. Hoewel dit een goede stap vooruit is, is er nog veel werk te doen.

Een van de meest urgente zaken die Biden moet aanpakken, is het bevrijden van Iraanse Nobelprijswinnares Nasrin Sotoudeh. Sotoudeh is een mensenrechtenactiviste die al jarenlang in Iran vecht voor de rechten van vrouwen, kinderen en minderheden. Ze werd in 2018 gearresteerd en veroordeeld tot 38 jaar gevangenisstraf en 148 zweepslagen.

Het is onacceptabel dat iemand wordt veroordeeld tot zulke extreme straffen alleen omdat ze voor de rechten van anderen opkomt. De Verenigde Staten moeten onmiddellijk actie ondernemen om Sotoudeh te bevrijden. Biden moet zich persoonlijk inzetten voor haar vrijlating en de internationale gemeenschap moet druk uitoefenen op Iran om haar vrij te laten.

Biden moet ook de mensenrechten in Iran verbeteren. Er zijn veel mensen die worden gearresteerd, vervolgd en gevangengezet alleen omdat ze voor hun rechten opkomen. Biden moet Iran aansporen om de mensenrechten te respecteren en ervoor zorgen dat de mensenrechtenactivisten niet langer worden vervolgd.

Het bevrijden van Sotoudeh is een belangrijke stap om de mensenrechten in Iran te verbeteren. Biden moet onmiddellijk actie ondernemen om haar vrij te laten en ervoor zorgen dat andere mensenrechtenactivisten niet langer worden vervolgd. Als Biden dit doet, kan hij echt een verschil maken in het leven van miljoenen mensen in Iran.