Jimmy Buffett, zanger van Margaritaville, overleden op 76-jarige leeftijd

Op 23 mei 2021 is de Amerikaanse zanger, songwriter en producent Jimmy Buffett op 76-jarige leeftijd overleden. Buffett was wereldberoemd voor zijn muziekstijl die bekend staat als ‘Margaritaville’. Hij was een van de meest invloedrijke muzikanten van de afgelopen decennia en heeft een enorme invloed gehad op de muziekwereld.

Jimmy Buffett werd geboren in Pascagoula, Mississippi, in 1946. Hij begon zijn carrière als songwriter en muzikant in de jaren 70. Zijn muziekstijl werd beïnvloed door country, folk, blues, rock en popmuziek. Zijn bekendste nummer, Margaritaville, werd een wereldwijde hit in 1977. Het nummer werd een symbool voor een levensstijl van ontspanning en vrijheid.

Buffett heeft in zijn lange carrière vele albums uitgebracht, waaronder ‘Songs You Know By Heart’, ‘Off to See the Lizard’ en ‘Fruitcakes’. Hij heeft ook vele concerttours gehouden, waaronder de ‘Margaritaville Tour’ en de ‘Coral Reefer Band Tour’. Buffett was ook actief in het bedrijfsleven en heeft verschillende restaurants, winkels en resorts geopend.

Jimmy Buffett was een van de meest invloedrijke muzikanten van de afgelopen decennia. Zijn muziek heeft miljoenen mensen over de hele wereld geïnspireerd. Hij zal gemist worden door zijn fans over de hele wereld.