jesVan Gogh Museum stopt uitgifte van Pokémon-kaartjes om veiligheidsredenen

Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft aangekondigd dat het de uitgifte van Pokémon-kaartjes stopt om veiligheidsredenen. Het museum heeft deze beslissing genomen na een incident waarbij een groep kinderen de gebouwen binnendrong en de kaartjes probeerde te stelen.

De kaartjes werden uitgegeven als onderdeel van een samenwerking tussen het museum en de Japanse game-ontwikkelaar Nintendo. De kaartjes waren bedoeld om kinderen te helpen bij het leren over kunst. Het museum had een speciale ruimte ingericht waar kinderen de kaartjes konden verzamelen.

Het museum heeft aangekondigd dat de kaartjes niet langer beschikbaar zijn, maar dat het wel blijft samenwerken met Nintendo om educatieve activiteiten voor kinderen te organiseren. Het museum heeft ook aangekondigd dat er extra beveiligingsmaatregelen zullen worden genomen om toekomstige incidenten te voorkomen.

Het Van Gogh Museum is een van de meest bezochte musea ter wereld en het is belangrijk dat het veilig en toegankelijk blijft voor bezoekers. Hoewel het stoppen van de uitgifte van Pokémon-kaartjes een teleurstelling is voor veel kinderen, is het begrijpelijk dat het museum deze stap heeft genomen om de veiligheid te waarborgen.