Jerney Kaagman ontvangt Lifetime Achievement Award: ‘Grote eer om dit te mogen ontvangen’

Jerney Kaagman, een van de meest invloedrijke Nederlandse zangeressen, heeft onlangs de Lifetime Achievement Award ontvangen. Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan artiesten die een grote bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziekscene.

De prijs werd Kaagman op 8 oktober uitgereikt tijdens een speciale ceremonie in het Amsterdamse Concertgebouw. Tijdens de ceremonie sprak Kaagman over haar liefde voor muziek en hoe ze deze prijs als een grote eer beschouwt.

Kaagman begon haar carrière als zangeres in de jaren zestig. Ze werd bekend door haar optredens met de band Ekseption, waarmee ze verschillende hits scoorde. In de jaren daarna was Kaagman ook actief als soloartiest en maakte ze verschillende albums. Daarnaast was ze ook actief als musicalactrice, waaronder in de musicals ‘Cats’ en ‘Evita’.

Naast haar optredens als zangeres was Kaagman ook betrokken bij verschillende liefdadigheidsprojecten. Zo was ze een van de initiatiefnemers van het project ‘Music for Life’, waarmee geld werd ingezameld voor goede doelen.

De Lifetime Achievement Award is een erkenning voor Kaagmans lange carrière en haar bijdrage aan de Nederlandse muziekscene. Kaagman zei dat ze de prijs als een grote eer beschouwt en dat ze blij is dat ze deze prijs heeft mogen ontvangen.